Sony a anunţat lista de dispozitive compatibile cu Android 6.0

Sony a anunţat lista de dispozitive compatibile cu Android 6.0

Acum că Android 6.0 este în libertate pe dispozitive Nexus şi că o parte dintre producători deja au anunţat listele de dispozitive care vor face trecerea la noul sistemd e operare, a venit momentul să aflăm care dintre smartphone-urile şi tabletele Sony vor primi acelaşi tratament. Este vorba însă doar despre confirmarea dispozitivelor compatibile.

Cei care încă deţin produse din seria Xperia Z1 vor fi dezamăgiţi să audă că smartphone-urile lor vor rămâne la varianta de Android pe care o au instalată în acest moment, noul update fiind destinat exclusiv modelelor mai noi. Cele mai vechi smartphone-uri şi tablete de pe listă sunt Xperia Z2 şi Z2 Tablet, urmate de Xperia Z3, Z3 Compact şi Z3 Tablet Compact. Xperia C4 alături de Zperia Z4 Tablet vor primi de asemenea update-ul, alături de întreaga gamă Xperia 5: Z5, Z5 Compact şi Z5 Premium. Sony promite alături de trecerea la Android 6.0 Marshmallow şi câteva îmbunătăţiri semnificative aduse interfeţei sale proprietare, care vor adăuga funcţionalitate nouă.

Din păcate, Sony nu poate să confirme o dată de lansare pentru noul update şi nici ordinea în care dispozitivele îl vor primi. Cel mai probabil, cele mai noi produse de pe listă, din seria Xperia Z5, vor fi prioritare, urmând să ajungă pe cele mai vechi mai târziu. Desigur, Sony a menţionat că Android 6.0 ar putea întârzia în anumite regiuni din cauza limitărilor operatorilor şi că există posibilitatea ca din această cauză anumite dispozitive de pe listă să nu primească update-ul deloc, în cazul în care companiile telecom nu aprobă actualizarea software.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult