Testul de performanţă Futuremark PCMark este disponibil pe platforma Android

Testul de performanţă Futuremark PCMark este disponibil pe platforma Android

Compania finlandeză Futuremark nu mai are nevoie de nici o prezentare, testele de performanţă 3DMark şi PCMark fiind de multă vreme două etaloane importante pentru platforma Windows. După lansarea faimosului test 3DMark pe platformele Android, iOS şi Windows RT, a venit rândul suitei de teste de productivitate PCMark să poposească pe o platformă mobilă.

În ciuda numelui care nu mai are prea mult sens ţinând cont că acum funcţionează pe telefoanele şi tabletele Android, aplicaţia PCMark încearcă să ofere un pachet de teste relevante similare celor disponibile pe platforma Windows. Având o arhitectură modulară, la fel ca partenerul 3DMark, noul PCMark pentru Android oferă în acest moment doar două teste.

Primul dintre acestea este Work, acesta oferind un pachet de teste care măsoară performanţa activităţilor de navigaţie Web, de procesare de imagine, de redare video sau de editare a unor documente. Cel de-al doilea teste disponibil în acest moment este Battery, acesta măsurând, după cum este lesne de ghicit, autonomia telefoanelor şi tabletelor. Aceste două teste vor fi completate pe parcurs cu alte module pentru analiza performanţei, însă Futuremark nu a oferit încă detalii despre acestea.

Futuremark a anunţat că va lansa suita de teste PCMark şi pe platformele mobile în vara anului trecut, însă această promisiune s-a concretizat abia acum. La acea dată, Futuremark a afirmat că PCMark va fi disponibil şi pe platformele iOS şi Windows RT, însă doar versiunea Android este disponibilă în acest moment.

Aplicaţia PCMark for Android Benchmark este un produs gratuit care poate fi descărcat din Google Play.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News