Ultima actualizare de Windows 10 poate cauza erori BSOD, dacă ai conectate anumite modele de imprimante

12.03.2021
Ultima actualizare de Windows 10 poate cauza erori BSOD, dacă ai conectate anumite modele de imprimante

În ciuda oricăror eforturi depuse de Microsoft pentru rezolvarea problemelor cu actualizările Windows 10 care repară într-o parte și strică în alta, aplicarea ultimelor patch-uri livrate prin sistemul Windows Update continuă să fie o loterie.

Semnalată pe site-ul Windows Latest, cea mai nouă problemă se manifestă dacă folosești imprimantele de la Kyocera, Ricoh și Zebra (posibil și altele). Concret, atunci când utilizatorul trimite un fișier spre a fi printat, întregul computer se va bloca, afișând temutul Blue Screen of Death (BSOD) împreună cu codul de eroare „APC_INDEX_MISMATCH for win32kfull.sys”.

Acest tip de eroare apare de obicei atunci când există hardware sau drivere incompatibile, al doilea scenariu fiind de fapt cel valabil în cazul de față. Actualizarea KB5000802 face ca Windows 10 să creadă că driverele de imprimantă nu sunt instalate sau conectate de dispozitivele reale. Deci, dacă cineva încearcă să imprime din Word, Notepad sau alt program, computerul se blochează imediat cu eroare BSOD.

Windows 10 BSOD

Problema a afectat mai multe versiuni de Windows 10, atât destinate consumatorilor finali, cât și în ediție pentru sisteme server: Windows 10 versiunea 20H2, 2004, 1909, 1809, 1803, Windows 10 Enterprise LTSC 2019 și Windows Server 2019.

Microsoft confirmă problemele semnalate, dar nu furnizează un remediu pentru acestea, deocamdată.

„În prezent cercetăm problema și vom oferi o actualizare atunci când sunt disponibile mai multe informații”, a spus compania pe pagina oficială de asistență.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult