Un inginer a atacat informatic fostul angajator în speranța că-l va reangaja

30.07.2020
Un inginer a atacat informatic fostul angajator în speranța că-l va reangaja
Foto: Pixabay

Un inginer software din Maujpur, India, a fost arestat după un atac informatic asupra companiei la care fusese angajat.

În loc să caute un nou loc de muncă, bărbatul, numit Vikesh Sharma, a șters informații despre zeci de persoane (pacienți ai unor spitale) din bazele de date ale companiei, pe care le-a accesat ilegal. Inginerul spera ca fostul lui șef îl va contacta pentru a rezolva problema. Acest lucru nu s-a întâmplat, transmite presa locală.

Vikesh Sharma, în vârstă de 35 de ani, fusese concediat în timpul pandemiei din cauza unor neînțelegeri privind salariul.

Poliția l-a prins pe inginer la al doilea atac

În loc să apeleze la fostul angajat pentru ajutor, compania a contactat poliția, care a deschis o anchetă. Inginerul poate ar fi scăpat, dar a fost prins când a încercat să șteargă din nou date. Vikesh Sharma nu știa că este suspect și că poliția monitoriza IP-ul lui.

Bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Atacatorul a șters informațiile a 18.000 de pacienți și informații financiare pentru aproximativ 300.000 de persoane. Totodată, inginerul a introdus 22.000 de persoane fictive în baza de date.

Astfel de incidente nu sunt chiar rare. Tesla a acuzat, în 2018, un fost angajat de la fabrica sa din Nevada că a furat date ale companiei în urma unui atac informatic.

CITEȘTE ȘI:

Topul celor mai mari conturi compromise în atacul informatic asupra Twitter

Acest hacker este plătit de companii mari ca să le atace sistemele informatice

Nintendo confirmă că a fost victima unui atac informatic

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult