Utilizatorii Chrome, atenționați să evite solicitările de actualizare false

28.09.2023
Utilizatorii Chrome, atenționați să evite solicitările de actualizare false

Semnalată de ThreatFabric, o nouă campanie malware ia în vizor utilizatorii Chrome, păcălind-ui să accepte aplicarea de false actualizări pentru browser-ul web.

Atacurile propagate mai ales în America de Nord au la bază false pagini de actualizare Chrome, îndemnând utilizatorii să acceseze un link pentru a-și actualiza browser-ul la cea mai recentă versiune.

Una dintre modalitățile de a veridica dacă aceasta este o pagină legitimă găzduită de către Google este prin intermediul barei de adrese. Dacă URL-ul afișat este unul non-Google, cel mai bine este să închizi pagina respectivă, ignorând orice solicitare afișată.

La sursa atacurilor se află un malware numit Xenomorph, care și-a făcut apariția și în Europa încă de anul trecut. Odată infiltrat pe dispozitivul tău, acesta poate afișa versiuni falsificate ale paginilor de conectare la servicii bancare. Când utilizatorii își introduc informațiile de conectare, în loc să se conecteze la banca lor, informațiile sunt trimise hackerilor care le vor folosi apoi pentru a sustrage orice fonduri accesibile în conturile bancare.

Astfel, dacă întâlnești vreodată o solicitare care îți cere să actualizezi browser-ul în timp ce navighezi pe internet, cel mai bine este să o ignori. Puteți verifica oricând actualizările disponibile cu o simplă vizită în magazinul Play Store sau vizitând site-ul Chrome.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult