Utilizatorii iCloud for Windows reclamă încărcarea de poze și clipuri care nu le aparțin și coruperea celor personale

22.11.2022
Utilizatorii iCloud for Windows reclamă încărcarea de poze și clipuri care nu le aparțin și coruperea celor personale

Posesori iPhone care folosesc aplicația iCloud for Windows pentru accesarea de pe PC a colecțiilor de poze și clipuri video reclamă popularea albumelor cu poze necunoscute, încărcate din conturile altor utilizatori. Totodată anumite clipuri video înregistrate și apoi încărcate în contul iCloud folosind aplicația pentru Windows sunt deteriorate iremediabil, neputând fi vizionate.

Cu siguranță, cea mai îngrijorătoare este problema popularii albumelor iCloud cu poze necunoscute, cel mai probabil extrase din conturile altor utilizatori. Eroarea, care predispune la încălcarea gravă a intimității utilizatorilor, poate genera tot felul de situații stânjenitoare, cele mai personale fotografii ajungând să fie vizionate de persoane complet străine.

Potrivit mărturiilor oferite de un utilizator nemulțumit ”iCloud pentru Windows corupe videoclipurile înregistrate de pe telefoane iPhone 14 Pro Max, rezultând videoclipuri cu linii negre. În rare ocazii, în videoclipuri sunt inserate poze din surse necunoscute, posibil conturi iCloud ale altor utilizator. Mi s-au arătat poze cu familiile unor persoane pe care nu le-am văzut niciodată, jocuri de fotbal și alte poze aleatorii. Evident, acest lucru este extrem de îngrijorător și nu mă face să mă simt în siguranță folosind iCloud.”

Aparent, problemele se manifesta exclusiv la aplicația iCloud for Windows dezvoltată de Apple, nu și aplicația Photos nativă sistemului de operare Windows 11, pe care Microsoft a îmbunătățit-o recent adăugând integrare iCloud Photos. Prin aceasta, posesorii iPhone care dețin un PC echipat cu sistemul de operare Windows 11 vor putea vizualiza colecțiile de poze direct pe ecranul monitorului, fără a mai avea nevoie să le descarce manual din contul iCloud, sau să apeleze la aplicația dedicată oferită de Apple.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult