WhatsApp blochează acum în mod automat apelurile primite de la persoane necunoscute

20.06.2023

WhatsApp primește o nouă setare pentru blocarea apelurilor primite de la persoane care nu se află deja în lista ta de contacte. Iar în mod excepțional, noua setare vine deja bifată, făcând imposibilă primirea de apeluri potențial nesolicitate.

Mai ales în țări precum India, unde serviciul a devenit aproape un înlocuitor chiar și pentru funcționalitatea de bază a rețelelor de telefonie mobilă, problema SPAM-ului cu mesaje și apeluri nesolicitate pe WhatsApp a căpătat proporții îngrijorătoare. În ciuda măsurilor luate pentru „legarea” identității WhatsApp de numărul de telefon real, platforma a devenit teren fertil pentru escrocherii și fot felul de „scheme” pentru exploatarea utilizatorilor creduli. În mod paradoxal, un factor pentru încurajarea abuzurilor pe platformă ar putea fi tocmai tehnologiile de anonimizare folosite de WhatsApp, precum criptarea end-to-end. Cert este că procurarea anonimă a unei cartele SIM nu este chiar atât de dificilă, iar posibilitatea inițierii unui număr cât mai mare de apeluri fără ca acestea să ridice suspiciuni operatorilor de telefonie mută problema în tabăra WhatsApp, administratorii platformei fiind acum nevoiți să ia măsuri grăbite, ce ar putea afecta în mod negativ și utilizatorii care folosesc cu bună credință opțiunile de comunicare disponibile.

Denumită „Silence Unknown Callers”, noua setare poate fi găsită la secțiunea Privacy a meniului de configurare, utilizatorii care așteaptă în mod frecvent să fie contactați prin apeluri de voce de pe numere necunoscute fiind încurajați să o debifeze.

Cu această ocazie, WhatsApp a lansat și un instrument Privacy Checkup tool, care asistă revizuirea diferitelor opțiuni de confidențialitate. Spre exemplu, poți selecta grupul de contacte apropiate care-ți pot vedea starea online, poți activa mecanismul de autentificare 2FA pentru protecție suplimentară a contului WhatsApp, alături de setările relevante pentru blocarea mesajelor SPAM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult