Windows 10 a ajuns la o cotă de piaţă de 20%

29.03.2016
Windows 10 a ajuns la o cotă de piaţă de 20%

Mulţumită campaniilor agresive de promovare făcute de Microsoft, Windows 10 este folosit acum pe 1 din fiecare 5 PC-uri, însă restul utilizatorilor care încă nu au făcut trecerea la noul OS nu se mai lasă la fel de uşor convinşi.

Potrivit unui raport publicat de ComputerWorld, Windows 10 a atins o cotă de 20% din piaţă. În realitate, numărul celor care folosesc Windows 10 pe PC-ul de acasă ar putea fi chiar mai mare, statistica publicată fiind puternic influenţată de companiile care aleg să folosească în continuare Windows 7 pe staţiile de lucru. De altfel, cea mai mare parte a creşterii pentru Windows 10 a rezultat din migrarea utilizatorilor de Windows 8 şi 8.1, cei care folosesc Windows 7 fiind mult mai greu de convins.

În ce priveşte clasamentul global al sistemelor de operare, diversele versiuni Windows sunt prezente pe 52% dintre dispozitive, aici intrând şi tabletele/telefoanele mobile aflate în circulaţie. De cealaltă parte a baricadei, platformele iOS şi Androi împart frăţeşte 18.8%, respectiv 18.2% cotă de piaţă.

Revenind la Windows 10, programul prin care Microsoft oferă acest OS ca upgrade gratuit pentru versiunile anterioare de Windows va ajunge la final în data de 29 iulie, ritmul de creştere putând scădea semnificativ în lipsa altui stimulent la fel de puternic. Rămâne de văzut dacă nu cumva Windows 7 va deveni un nou Windows XP, folosit de un număr semnificativ de utilizatori încă mult timp după încheierea ciclului său de viaţă.

Citeşte şi Cum obţii Windows 10 – download şi instalare de pe stick USB

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult