Windows 10, descoperit instalând drivere pentru componente PC inexistente

26.01.2016
Windows 10, descoperit instalând drivere pentru componente PC inexistente

Adoptată cu scopul de a îmbunătăţi securitatea şi buna funcţionare a dispozitivelor cu Windows 10, practica instalării automate a patch-urilor de securitate, actualizări pentru aplicaţii şi drivere de sistem, a cauzat deja destule neplăceri pentru utilizatori, începând cu introducerea de aplicaţii dubioase care transmit informaţii despre activităţile desfăşurate şi până la patch-uri netestate care afectează grav buna funcţionare a dispozitivului.

Windows 10, descoperit instalând drivere pentru componente PC inexistente

Continuând şirul problemelor cauzate de serviciul Windows Update, utilizatorii care decid să îmbunătăţească performanţele PC-urilor cu sistem Windows 10 înlocuind una sau mai multe componente hardware ar putea constata că pe lângă driverul necesar componentei nou adăugate este descărcat încă odată şi driverul celei care tocmai a fost îndepărtată.

Luând un exemplu bine cunoscut pasionaţilor de jocuri, înlocuirea plăcii video cu un model aparţinând producătorului rival poate lăsa efecte secundare dintre cele mai diverse, începând cu performanţe sub aşteptări în jocurile preferate şi chiar imposibilitatea folosirii anumitor aplicaţii. În acest caz, soluţia salvatoare poate fi dată de o specializată cum este Display Driver Uninstaller (DDU). Însă tot efortul depus poate fi în zadar dacă la prima sincronizare online, driverul respectiv este descărcat şi reinstalat automat.

Complicând şi mai mult lucrurile, Windows Update nu oferă decât descrieri generice pentru actualizările descărcate, astfel că identificarea unui driver pe baza numărului de versiune sau a componentei pentru care a fost instalat devine o adevărată muncă de detectiv.

Nu este clar de ce Windows 10 continuă să detecteze componente hardware chiar şi după ce acestea nu mai sunt fizic prezente în sistem. Din fericire astfel de probleme par să apară sporadic, fiind reclamate doar de un număr restrâns de utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult