Windows 10 este prezent acum pe mai mult de 700 milioane dispozitive

27.09.2018
Windows 10 este prezent acum pe mai mult de 700 milioane dispozitive

După declaraţii ambigue şi chiar o negare a afirmaţiilor făcute anterior, Microsoft confirmă în mod oficial depăşirea pragului de 700 milioane dispozitive cu Windows 10 aflate în circulaţie.

Atingerea pragului de 700 milioane dispozitive cu Windows 10 a fost menţionată prima dată în urmă cu aproape 6 luni, în scrisoarea de despărţire publicată de şeful diviziei Windows and Devices, Terry Myerson, la plecarea sa din companie. Expresia „aproape 700 de milioane” folosită de Myerson a fost transformată în „peste 700 milioane” la discursul ţinut cu ocazia conferinţei Microsoft Build din luna mai, cât şi cu ocazia Insider Dev Tour, un alt eveniment ce a avut loc în luna iulie. Ambele afirmaţii au fost însă retractate mai târziu şi explicate va fiind greşeli.

Inevitabil, pragul trâmbiţat  prea devreme a fost între timp atins şi chiar depăşit, chiar dacă mai târziu de cât ar fi sperat oficialii companiei.

Ultima dată când Microsoft lăuda performanţele Windows 10 privite din perspectiva ratei de adopţie a fost 29 noiembrie 2017. Au fost necesare aproape 10 luni pentru ca Windows 10 să treacă de la 600 milioane instalări active la 700 de milioane, fapt ce indică o plafonare a potenţialului de creştere. Astfel, nu este clar cât ar putea dura până ce Microsoft va anunţa depăşirea unui nou prag psihologic, mai ales că priorităţile companiei s-au schimbat între timp, resursele fiind concentrate mai mult pe extinderea ofertei de servicii către platformele Android şi iOS.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult