Windows 10, gratuit şi în 2018. Iată cum poate fi obţinut

Windows 10, gratuit şi în 2018. Iată cum poate fi obţinut

Începută în anul 2016, campania pentru upgrade gratuit la Windows 10 a continuat şi anul trecut, Microsoft lăsând să se înţeleagă că va opri în cele din urmă metoda prin care utilizatorii de Windows 7 sau Winfows 8.1 pot obţine o cheie de licenţă originală Windows 10, prin upgrade gratuit de la sistemul de operare cumpărat anterior.

Ei bine, chiar dacă promoţia s-a încheiat oficial în urmă cu ceva timp, distracţia nu se opreşte aici, existând încă o metodă pentru a obţine Windows 10 gratis, dacă PC-ul folosit are instalat Windows 8.1.

Secretul este folosirea unei opţiuni mai puţin cunoscută, oficial adresată doar unei categorii restrânse de utilizatori cu deficienţe de auz. Neoficial, metoda este acesibilă oricui parcurge paşii necesari, fără ca Microsoft să impună o verificare strictă a fiecărui utilizator eligibil.

Momentan, nu este clar pentru cât timp va mai lăsa Microsoft această opţiune, ţinând cont de faptul că Windows 8.1 nu mai este pe deplin suportat de companie încă din 9 ianuarie  2018, asistenţa tehnică şi beneficiile încetând la această dată.

Pentru upgrade gratuit la Windows 10 nu rămâne decât să descărcăm şi instalăm utilitarul Media Creation Tool, creat de Microsoft pentru a facilita crearea unui disk boot-abil sau stick USB conţinând kit-ul de instalare Windows 10.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult