Windows 10 May 2019 Update, disponibil oficial pentru instalare

Autor: Aurelian Mihai 22.05.2019
Windows 10 May 2019 Update, disponibil oficial pentru instalare

Microsoft a lansat oficial Windows 10 May 2019 Update. Utilizatorii care doresc să experimenteze cea mai nouă versiune de Windows 10 trebuie doar să descarce programul de instalare pus la dispoziţie pe website-ul Microsoft, sau să verifice disponibilitatea actualizării prin serviciul Windows update.

Învăţând din greşelile făcute anul trecut, Microsoft a decis să nu forţeze instalarea noii versiuni Windows 10 prin serviciul Windows Update, lăsând utilizatorilor libertatea să decidă singuri momentul potrivit pentru instalare.

Numerotată build 1903, noua versiune Windows 10 introduce o versiune Light a temei de interfaţă cu care ne-am obişnuit. Aceasta are culori ceva mai deschise, contrastând puternic cu modul de afişare Dark Mode introdus acum câteva luni.

În răspuns la solicitările utilizatorilor, Microsoft nu mai include asistentul Cortana în bara de căutare. În schimb, funcţionalitatea acestuia este oferită prin intermediul unei aplicaţii separate, a cărei scurtătură apare pe taskbar.

La partea de securitate, Windows 10 May 2019 Update vine cu o nouă tehnologie Windows Sandbox, care permite testarea oricărei aplicaţii folosind un container virtual din care aceasta nu poate accesa fişiere de sistem sau datele noastre.

Reflectând maturitatea la care a ajuns deja sistemul de operare , Windows 10 May 2019 Update nu aduce prea multe funcţii noi, Microsoft preferând în schimb să  lucreze la perfecţionarea celor deja existente, în ideea de a livra un OS cât mai stabil şi sigur de folosit cu putinţă.

 

Tags: