Mozilla promite îmbunătăţirea performanţelor Firefox cu până la 80%

21.05.2019
Mozilla promite îmbunătăţirea performanţelor Firefox cu până la 80%

Firefox a primit un spor de viteză şi anul trecut, când Mozilla a lansat revizia Firefox Quantum. Însă acela a fost doar primul pas, dezvoltatorul Firefox continuând să aducă optimizări gândite să eficientizeze folosirea resurselor de memorie şi procesor.

Disponibilă deja pentru instalare sau actualizare, ultima revizie Firefox include optimizări care îmbunătăţesc cu 40-80% viteza de încărcare a paginilor web. În plus, cei care obişnuiesc să păstreze un număr mare de tab-uri deschise vor fi încântaţi să ştie că browser-ul suspedă acum tab-urile rămase nefolosite, economisind memorie RAM şi procesor, cu efecte benefice mai ales în cazul sistemelor laptop.

Pentru scurtarea timpului de aşteptare la pornirea aplicaţiei, Firefox va sări peste etape neesenţiale şi întârzia încărcarea anumitor script-uri, utilizatorul putând accesa site-ul dorit mai devreme.

La partea de securitate, Firefox blochează de acum urmărirea activităţii la navigare web prin procedeul de amprentare digitală. Opţional, la secţiunea Content Blocking din meniul Settings putem bifa şi blocarea plugin-urilor pentru generarea de criptomonede.

Funcţia Private Mode din browserul Firefox nu mai necesită la fiecare utilizare introducerea manuală a parolelor pentru conturile online de care ne folosim. Salvarea parolelor şi accesarea acestora din managerul de parole Firefox funcţionează la fel ca în modul de navigare normal (doar istoricul sesiunii nu este păstrat). În plus, utilizatorii pot alege add-on-uri şi extensii pe care să le aibă disponibile şi în Private Mode, dacă sunt siguri că acestea nu prezintă un risc de securitate prea mare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult