Windows 10 May 2020 Update primește dată de lansare

08.05.2020
Windows 10 May 2020 Update primește dată de lansare

Microsoft a confirmat data de lansare Windows 10 May 2020 Update într-un document adresat dezvoltatorilor, detaliind calendarul de livrare pentru noile drivere compatibile Windows 10.

Presupunând că nu apar alte schimbări de planuri, actualizarea May 2020 pentru platforma Microsoft va fi anunțată oficial în perioada 26-28 mai. De altfel, respectarea acestui calendar este oarecum obligatorie, dacă Microsoft dorește să păstreze relevanța numelui ales.

Exploit zero-day în ziua lansării

Potrivit unor zvonuri anterioare, Microsoft urma să lanseze Windows 10 May 2020 Update mult mai devreme, însă data de 12 mai a fost deja abandonată după ce echipa de testare a scos la iveală un exploit zero-day care ar fi compromis noua versiune Windows încă din ziua lansării.

Ce s-a reparat

Pe lângă patch-ul de ultim moment, noua versiune va conține și alte „reparații” îndelung așteptate, cum ar fi o nouă versiune a funcției de căutare și optimizări pentru reducerea nivelului de încărcare a procesorului. Alte schimbări importante vizează Cortana, asistentul bazat pe comandă vocală devenind aplicație separată, pe care utilizatorii vor putea opta să o dezinstaleze dacă nu o consideră necesară.

Printre noile adiții se va număra și o funcție Cloud Download, menite să asiste operațiunea de resetare Windows 10 la setările „de fabrică”. Microsoft a îmbunătățit și suportul virtual desktop, motorul de redare video, etc.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult