Windows 10 November 2019 Update strică funcţia de căutare din File Explorer

25.11.2019
Windows 10 November 2019 Update strică funcţia de căutare din File Explorer

După luni de zile în care incidentele s-au succedat unul după altul, ajungând în situaţia de-a dreptul hilară în care un patch Windows 10 creat să remedieze problemele introduse de patch-ul anterior vine cu propriile probleme complet nemaiîntâlnite până atunci, putem spune că Microsoft are o problemă cu aplicarea corectă a actualizărilor Windows.

Ultimul episod din epopeea patch-urilor Windows 10 vizează actualizarea numită November 2019 Update, una mai puţin amplă decât reviziile lansate de Microsoft cu o cadenţă de cel puţin două ori pe an, dar totuşi suficient de importantă pentru a merita un nume non-criptic uşor de ţinut minte. Lansată ca o completare pentru pachetul May 2019 Update, actualizarea nu presupune împrospătarea completă a instalării Windows 10 deja prezentă pe hard-disk, fiind astfel mult mai rapid de aplicat. Însă asta nu înseamnă că problemele de compatibilitate sunt complet excluse. Una dintre acestea, generată de o incompatibilitate cu anumite drivere semnate de Realtek, a putut fi evitată oprind pur şi simplu aplicarea actualizării pe PC-uri care dispun de hardware-ul respectiv. Însă în alte situaţii, neplăcerile rămân să fie descoperite mai târziu.

Windows 10 November 2019 Update a introdus capabilităţi mai avansate, disponibile chiar din interfaţa File Explorer (fost Windows Explorer). Înlocuind vechiul Windows Search, funcţia de căutare integrată permite iniţierea de căutări vizând colecţia de fişiere stocate local, în spaţiul One Drive, Bing şi extragerea de informaţii din alte surse. Rezultatele apar într-un meniu de tip drop-down afişat sub caseta de căutare, complet cu pre-vizualizări care ajută identificarea rapidă a documentului căutat.

Din păcate, după aplicarea November 2019 Update, bara de căutare pare să „îngheţe” perioade mari de timp fără a afişa rezultate, irosind timpul utilizatorilor. Contactaţi pentru clarificări, oficialii Microsoft nu pot oferi o soluţie, deocamdată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult