Windows 10 nu va mai divulga toate parolele pentru reţele Wi-Fi, în curând

11.05.2016
Windows 10 nu va mai divulga toate parolele pentru reţele Wi-Fi, în curând

După ce a atras un val de critici din partea utilizatorilor de rând şi specialişti în securitate deopotrivă, funcţia Wi-Fi Sense va fi în curând eliminată din sistemul de operare Windows 10.

Responsabilă cu detectarea şi conectarea la reţelele Wi-Fi din apropiere, folosind parole de acces furnizate de alte dispozitive cu sistem Windows 10 deja conectate la acestea, funcţia Wi-Fi Sense a fost privită de la bun început ca pe un risc de securitate. Acţionând în mod automat, fără intervenţia utilizatorilor, Wi-Fi Sense putea expune dispozitivele cu Windows 10 la reţele WiFi  nesigure, sau vice-versa, compromiţând reţelele Wi-Fi private deschizând accesul dispozitivelor străine.

Din perspectiva Microsoft lucrurile arată însă diferit, compania punând renunţarea la Wi-Fi Sense pe seama costurilor ridicate asociate mentenanţei acestui serviciu, raportat la numărul mic de utilizatori care o folosesc în mod curent.

Schimbarea se va produce odată cu trecerea la ediţia Windows 10 Anniversary Update, programată pentru lansare în această vară.

Vezi si Microsoft anunţă Windows 10 Anniversary Update

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult