Windows 10 vine în iulie, susţine AMD

20.04.2015
Windows 10 vine în iulie, susţine AMD

Microsoft încă nu a confirmat data de lansare concretă pentru Windows 10, însă a sugerat că aceasta este stabilită pentru această vară. Deşi în trecut am asistat la lansări ale unor noi versiuni de Windows în toamnă, lansarea în sezonul cald ar avea sens pentru că include perioada de oferte „back-to-school”, în care se vând de obicei cele mai multe PC-uri şi licenţe pentru sisteme de operare. Informaţiile noi despre lansarea lui Windows 10 vin de această dată dintr-o sursă credibilă, care ar putea avea acces direct la aceste informaţii: compania AMD.

CEO-ul AMD, Lisa Su, a dezvăluit lansarea din luna iulie în cadrul unei întâlniri cu investitorii. Aceasta nu pare să fi făcut afirmaţia accidental, însă este posibil să nu fi ştiut faptul că data respectivă nu era încă anunţată în mod oficial de către Microsoft. Declaraţia completă face referire la programul back-to-school şi la faptul că stocurile pentru această perioadă ar putea fi întârziate de lansarea noului Windows. „… cu Windows 10 care se lansează la sfârşitul lunii iulie, monitorizăm impactul pe care îl va avea asupra programului back-to-school şi ne aşteptăm la întârzieri pentru stocul dedicat acestui sezon”.

Ştiam deja că Microsoft plănuieşte o lansare în cursul verii, plănuind să atingă 190 de ţări, însă aceasta ar putut fi oricând între 1 iunie şi 31 august. Acum că avem o informaţie relativ oficială, ne putem pregăti mai bine de debutul lui Windows 10. Cu toate acestea, AMD ar putea să stabilească planurile pentru lansarea noului sistem de operare bazându-se pe declaraţiile Microsoft, fără să aibă acces la informaţii directe. Cu toate acestea, partenerii ar trebui în general să primească astfel de detalii în avans pentru a putea pregăti dispozitive şi componente hardware compatibile.

Evenimentul Build nu este departe, iar un anunţ oficial cu referire la o dată de lansare este aşteptat în cadrul acestuia. Mai mult decât atât, se pare că vom vedea pentru prima dată şi versiunea de Windows 10 dedicată tabletelor de dimensiuni mici, alături de un preview public pentru Windows 10 pentru smartphone-uri Lumia. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult