Microsoft a confirmat data de lansare pentru Windows 10

Microsoft a confirmat data de lansare pentru Windows 10

Microsoft a dezvăluit că Windows 10 va fi lansat simultan ˝în această vară˝, în 190 de ţări şi tradus în 111 limbi diferite. Între timp, compania din Redmond are la dispoziţie mai puţin 6 luni pentru a aduce ultimele retuşuri şi pregăti noul sistem de operare pentru debutul său oficial.

Anunţul făcut de Terry Myerson în conexiune cu conferinţa WinHEC dedicată dezvoltatorilor hardware, ce va avea loc săptămâna aceasta în oraşul Shenzhen din China, aproximează data lansării Windows 10 pentru 23 septembrie. Vicepreşedintele diviziei Operating Systems Group s-a folosit de ocazie pentru a descrie şi câteva dintre promoţiile şi ofertele menită să facă Windows 10 mai atractiv în ochii publicului chinez: Lenovo va oferi un serviciu pentru upgrade la Windows 10, disponibil în centrele de service şi lanţuri de magazine retail, iar portalurile Tencent şi Qihu 360 vor oferi clienţilor Windows 10 gratuit. Ţinând cont de faptul că împreună cele două companii numără aproximativ 1.3 miliarde de clienţi, implicaţiile acestei decizii sunt majore, Windows 10 putând fi considerat un sistem de operare practic gratuit pentru publicul chinez.

Microsoft a confirmat data de lansare pentru Windows 10

Şi versiunea Windows 10 pentru smartphone va fi promovată la fel de agresiv. Lenovo s-a angajat să producă telefoane cu Windows Phone ce vor fi disponibile pentru clienţii operatorului de telefonie China Mobile încă de la momentul lansării, iar Xiaomi introduce un program prin care o parte dintre utilizatorii top-ului său de gamă, Xiaomi Mi 4, vor putea instala versiunea Windows 10 Technical Preview pentru smartphone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult