Windows 11 Home nu va permite configurarea noului PC fără un cont Microsoft și conexiune la internet

02.07.2021
Windows 11 Home nu va permite configurarea noului PC fără un cont Microsoft și conexiune la internet

Acum că există o versiune de test pentru Windows 11 oficială, lansată de Microsoft în cadrul programului Insider, aflăm câteva noutăți despre noul sistem de operare Microsoft, care nu au fost anunțate inițial. Unele sunt importante, întrucât poate schimba modul în care mulți utilizatori își configurează computerul personal, în timp ce altele sunt doar curiozități. De exemplu, versiunea Windows 11 Home necesită un cont Microsoft pentru a fi folosită, iar faimosul BSOD (Blue Screen of Death) a primit o culoare nouă.

Computerele noi cu Windows 11 Home nu pot fi pornite fără conexiune la internet

Windows 10 a fost prima versiune a sistemului de operare care a început să insiste cu utilizarea unui cont de utilizator online. Chiar dacă și Windows 8 oferea această posibilitate, vechiul sistem de operare nu încerca să „păcălească” utilizatorii să folosească un cont online dacă nu își doreau. Versiunile recente de Windows 10 încearcă să facă crearea unui cont local, offline, cât mai complicată, ascunzând opțiunea sub butoane minuscule, sau în spatele unor link-uri în format text.

Ei bine, în Windows 11 (cel puțin în varianta Home), nu poți inițializa sau instala sistemul de operare fără un cont Microsoft, care necesită o conexiune la internet. Astfel, la toamnă, atunci când vei cumpăra un nou laptop care folosește Windows 11 Home, va trebui să te asiguri că ai o conexiune la internet funcțională înainte să îl pornești pentru prima dată, întrucât nu îl vei putea configura fără un cablu Ethernet sau o conexiune Wi-Fi.

Se pare însă că cei care vor face upgrade de la Windows 10 nu vor fi afectați. Nu este clar dacă cei care folosesc versiuni profesionale, precum Pro sau Enterprise, vor fi obligați să configureze computerul cu un cont Microsoft la pornire. Acolo, în general sunt folosite conturi de business în rețeaua locală sau intranet-ul companiei, deci probabil că vei putea să sari peste acest pas.

windows 11 bsod

Cât despre Blue Screen of Death, faimosul ecran albastru care anunță o eroare majoră, acesta și-a schimbat culoarea din albastru în negru. Nu știm dacă această culoare este valabilă doar pentru varianta Insider, sau dacă va fi folosită și în varianta finală. Windows 10 în varianta Insider afișează o imagine verde în prezent, pe când versiunea „stabilă” este albastră. În cazul în care va rămâne neagră, măcar prescurtarea nu va fi schimbată, BSOD putând fi prescurtat tot în BSOD (Black Screen of Death).

sursa: Slashgear, The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult