Windows 8 porneşte cu 55% mai repede decât Windows 7!

Windows 8 porneşte cu 55% mai repede decât Windows 7!

După ce a fost prezentat la conferinţa Microsoft Build de anul trecut drept un sistem de operare foarte rapid, care consumă mai puţine resurse şi porneşte mai repede decât predecesorul său, Windows 8, ajuns între timp la versiunea Release Preview, continuă să uimească prin performanţele sale.

Chiar şi în această versiune nefinalizată, Windows 8 respectă promisiunile făcute de Microsoft, depăşind Windows 7 la mai multe capitole. Poate cea mai importantă schimbare, adusă îndeosebi pentru utilizatorii de tablete, este reducerea substanţială a timpilor de pornire şi oprire a sistemului de operare.

Windows 8

Folosind aceiaşi configuraţie de sistem şi instalări „pe curat” ale sistemelor Windows 7 şi Windows 8, cei de la PCMag au obţinut următoarele măsurători:

  • Windows 7 Startup: 38 secunde
  • Windows 8 Startup: 17 secunde
  • Windows 7 Shutdown: 12.2 secunde
  • Windows 8 Shutdown: 9.9 secunde

Altfel spus, Windows 8 porneşte cu 55.26% mai repede decât Windows 7 şi are nevoie de mai puţin timp pentru shutdown.

Îmbunătăţiri notabile au mai fost sesizate şi la viteza de încărcare a paginilor web, compatibilitate şi randare video.

Cel puţin cu Windows 8 Release Preview, mai sunt unele probleme cu vitezele de transfer la operaţiunile de copiere a fişierelor, dar diferenţele faţă de Windows 7 nu sunt foarte mari.

În timp ce şi Windows 7 este mai rapid decât predecesorul său Windows Vista, Windows 8 dovedeşte că se poate şi mai bine decât atât. Mai mult decât oricând în istoria sistemelor de operare Windows, Microsoft are nevoie să trateze cu maximă prioritate optimizarea sistemului Windows 8 pentru configuraţii modeste, limitate din punct de vedere al consumului de energie, cum sunt majoritatea tabletelor. Dacă în privinţa aspectului şi funcţionalitatea interfeţei părerile sunt împărţite, cel puţin la capitolul performanţe nu avem ce reproşa noului Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult