Windows 8 – prezentare oficială şi download

14.09.2011
Windows 8 - prezentare oficială şi download

Microsoft a ţinut prima prezentare detaliată pentru Windows 8 şi a pus la dispoziţia publicului o versiune demonstrativă a acestui sistem de operare.

Windows 8

Windows 8 Developer Preview poate fi descărcat şi de pe Go4it.ro, în versiuni pe 64 şi 32 biţi.

Download Windows 8 Developer Preview

Prezentarea ţinută cu ocazia evenimentului Microsoft BUILD developer conference a conturat imaginea unui sistem de operare complet reconstruit şi bine adaptat pentru noua lume a tabletelor.

Unul din elementele cele mai proeminente din Windows 8 este noua interfaţă Metro, creată pentru tablete şi dispozitive touch în general. Noua interfaţă este perfect utilizabilă şi pentru cei care preferă încă mouse-ul şi tastatura clasică, iar dacă dorim ceva mai multă flexibilitate avem la dispoziţie şi interfaţa Windows clasică, într-o versiune semnificativ îmbunătăţită faţă de cea afişată în Windows 7 .

Windows 8 Metro UI

Lista îmbunătăţirilor continuă cu o nouă versiune de Windows Explorer, mai bine adaptată pentru configuraţii multi-monitor, un Task Manager complet nou şi browser-ul Internet Explorer 10, disponibl în versiune clasică pentru PC şi echipat cu noua intefaţă Metro. Aceasta din urmă este adaptată pentru ecrane tactile şi tablete.

Dacă Windows 7 este mai rapid şi consumă mai puţine resurse decât Windows Vista, Windows 8 atacă şi mai agresiv problema consumului de resurse. Sistemul de operare promite performanţe vizibil îmbunătăţite chiar şi faţă de Windows 7.

Internet Explorer 10

Află totul despre Windows 8, sistemul de operare pentru PC şi tablete, din articolul de prezentare detaliat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News