Windows 8.1 Update 1 este gata de download

Windows 8.1 Update 1 este gata de download

Microsoft a lansat oficial pachetul de actualizare Update 1 pentru Windows 8.1, conţinând optimizări ce sporesc performanţele, securitatea şi funcţionalitatea dispozitivelor cu sistem Windows 8.

Disponibil atât pentru versiunea Windows 8.1 x86 cât şi tablete cu Windows RT 8.1, pachetul Update 1 este distribuit gratuit prin serviciul Windows Update împreună cu patch-urile de securitate obişnuite pentru Windows 8.1.

Iată care sunt principalele noutăţi pentru Windows 8.1 Update 1:

  • Modul boot-to-desktop este folosit acum ca setare implicită pentru dispozitivele care nu dispun de interfaţă touch, acestea pornind direct în mediul Desktop clasic şi nu Ecranul de Start.
  • Taskbar-ul prezentat în modul Desktop găzduieşte acum şi aplicaţii Modern UI descărcate din magazinul Windows Store, afişate în rând cu cele pentru desktop pentru selectare cu ajutorul cursorului. Suplimentar, noul buton Windows Store permite accesarea magazinului de aplicaţii direct din modul Desktop.
  • Încă afişat la apăsarea butonului Start de pe Taskbar, Ecranul de Start a primit câteva modificări ce vin în sprijinul utilizatorilor de PC-uri cu mouse şi tastatură. Avem acum butoane Search şi Power, un nou meniu pentru personalizarea listei de tiles-uri accesibil la click dreapta, precum şi un sistem de evidenţiere în listă a aplicaţiilor nou instalate.

Devenit puţin mai prietenos, sistemul Windows 8.1 va mai primi încă cel puţin un update important înainte de lansarea Windows 9. Actualizarea Windows 8.1 Update 2, disponibilă după jumătatea acestui an, va marca readucerea sistemului Windows 8 la o formă prietenoasă posesorilor de PC-uri desktop, cu Start Menu complet funcţional şi mai multe modificări ce pregătesc terenul pentru Windows 9.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult