Yahoo relansează Yahoo Messenger cu o nouă interfaţă şi aplicaţie pentru mobil

04.12.2015
Yahoo relansează Yahoo Messenger cu o nouă interfaţă şi aplicaţie pentru mobil

Yahoo Messenger nu mai este de ani buni platforma preferată de mesagerie instant a românilor, dar asta nu înseamnă că am uitat cu totul de cândva popularul Yahoo Messenger. Ei bine, se pare că nici cei de la Yahoo nu au uitat, compania lansând o nouă versiune modernă a platformei de mesagerie.

Yahoo relansează Yahoo Messenger cu o nouă interfaţă şi aplicaţie pentru mobil

Afişând o nouă interfaţă în culori vibrante, reconstruită de la zero, noul Yahoo Messenger preia ce e mai bun de la platformele Flickr, Tumblr şi Xobni, promiţând utilizatorilor o experienţă mai bogată, adusă la nivelul competiţiei. Noul Yahoo Messenger include funcţie share, like şi unsend pentru mesajele trimise, respectiv suport îmbunătăţit pentru trimiterea de poze şi animaţii GIF.

Aplicaţia Yahoo Messenger este disponinilă în versiune pentru Android şi iOS, iar serviciul de mesagerie poate fi accesat şi din web browser, folosind interfaţa Yahoo Mail pentru desktop.

Împrumutând din tehnologiile Flickr, noua aplicaţie Yahoo Messenger permite acum trimitea de albume întregi cu fotografii, uşor vizionat chiar din firul de conversaţie al partenerilor de discuţie.

Funcţia Unsend permite retragerea oricărui mesaj, imagine sau GIF animat trimis accidental, acesta dispărând imediat din fereastra de conversaţie a celui cu care discutăm. În schimb, dacă mesajul sau poza primită este apreciată, putem da like pentru a arăta acest lucru partenerului de discuţie.

Trecând emoticoanele pe planul doi, noua versiune Yahoo Messenger le înlocuieşte cu GIF-uri animate, selectabile dintr-o listă uşor de răsfoit asistată cu funcţie Search.

Lista de contacte a fost îmbogăţită cu Smart Contacts. Inspirat de serviciul Xobni,Yahoo Messenger ţine cont de mai multe aspecte ale relaţiei cu diferite persoane, oferind gruparea automată a contactelor.

Special pentru utilizatorii de smartphone care nu dispun de conexiune permanentă la internet, Yahoo Messenger poate păstra în aşteptare mesajele sau pozele trimise, trimiţându-le automat imediat ce este restabilită conexiunea la internet.

Noua aplicaţie Yahoo Messenger pentru mobil este disponibilă pentru download gratuit în magazinele Google Play şi iTunes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video