CIA finanțează proiectul de readucere la viață a păsării Dodo

07.02.2023
CIA finanțează proiectul de readucere la viață a păsării Dodo
Foto: Wikimedia, Shutterstock

Compania Colossal, din domeniul biotech, vrea să readucă la viață trei specii dispărute de animale: mamutul, lupul marsupial și pasărea Dodo.

Startup-ul din Dallas, Texas, susține că reintroducerea în ecosisteme a acestor animale va fi benefică pentru mediu.

Dodo, care ajungea la o înălțime de 90 cm și o greutate de 22 de kilograme, a dispărut acum aproximativ 350 de ani. Pasărea trăia doar pe Insula Mauritius și a fost exterminată destul de repede după ce coloniștii olandezi au adus prădători în habitatul său. Animalul a fost incapabil să lupte cu șobolanii, câinii și porcii răspândiți pe insulă. Dodo nu zbura și își depunea ouăle pe sol. Nu a ajutat nici faptul că depunea doar un ou pe an.

Citește și: Peste câțiva ani plantele ar putea fi folosite pentru spionaj și monitorizare

Pasărea va fi readusă la viață cu ajutorul celei mai apropiate rude ale sale care există încă, porumbelul Nicobar.

Porumbelul Nicobar. (Foto: Pixabay)

S-a răspândit mitul că pasărea Dodo ar fi dispărut și din cauza faptului că ar fi avut un nivel foarte redus de inteligență. Însă, potrivit experților, acest lucru nu este adevărat.

În acest proiect, Colossal are un partener neobișnuit. CIA finanțează parțial proiectul prin intermediul unei firme de investiții deținute de agenție.

Nu știm de ce serviciul de informații este interesat de această tehnologie, dar dacă ținem cont de trecutul controversat al agenției nimic nu ne mai surprinde. Printre altele, CIA a produs filme pornografice pentru a-și discredita inamicii, a introdus dispozitive de ascultare în pisici vii, a vrut să îl ucidă pe Fidel Castro folosind o scoică explozivă sau a făcut experimente de controlare a minții umane.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult