Dronele și roboți autonomi pot fi acum creați de alte mașinării

14.02.2021
Dronele și roboți autonomi pot fi acum creați de alte mașinării

Cercetătorii MIT, Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, au dezvoltat un sistem care aproape scoate din ecuație factorul uman, permițând crearea de drone și roboți autonomi direct la imprimanta 3D.

Amintind de seria de filme Terminator, instalația numită sugestiv LaserFactory este chiar mai eficientă decât fabricile complet automatizate ilustrate în celebra serie SF. În locul unei armate de roboți specializați, fabricarea este centrată în jurul unui instrument laser care acționează în două etape. Totul pornește de la un pachet software conținând instrucțiunile necesare pentru asamblarea produsului finit, complet cu selecția de materiale, circuite electronice și elemente mecanice.

Proiectanții pot selecta dintr-o listă componentele de care au nevoie și defini traseele electrice de circuit, compilând produsul final în aplicația conectată la instalația LaserFactory.

În mod remarcabil, dronele fabricate folosind LaserFactory sunt activate și gata de folosit imediat.

Inginerii MIT descriu mai multe posibilități și aplicații practice pentru creațiile LaserFactory, cum ar fi asamblarea rapidă a și mai multor drone, gata de folosit în aplicații care presupun livrarea de colete și salvare.

Următoarea etapă presupune perfecționarea suplimentară a sistemului, facilitând construirea roboți autonomi mai sofisticați decât este posibil în prezent, evitând pe cât posibil implicarea factorului uman. Echipa intenționează, de asemenea, să caute modalități de extindere a LaserFactory pentru a crea mai multe forme tridimensionale, poate prin utilizarea unei imprimante 3D

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult