Elon Musk dezvăluie noul său plan pentru colonizarea planetei Marte: 1.000 de rachete şi 1 milion de colonişti

17.01.2020
Elon Musk dezvăluie noul său plan pentru colonizarea planetei Marte: 1.000 de rachete şi 1 milion de colonişti

Obiectivul lui Elon Musk de a coloniza planeta Marte nu este niciun secret, acesta vorbind în public pe larg despre planurile sale pe termen lung ale companiei SpaceX. Cel mai nou proiect pe termen lung al companiei, racheta Starship, al cărei scop ar fi călătoria pe distanţe mai lungi în sistemul solar, pare să fie mai mult decât un simplu proiect „turistic”, cum a fost prezentat iniţial. Musk a prezentat într-o serie de tweet-uri viziunea sa pentru colonizarea planetei Marte cu ajutorul unei flote de Starship-uri.

Se pare că planul lui Musk pentru a pune oameni pe Marte şi pentru a stabili o colonie sustenabilă implică aproximativ 1.000 de Starship-uri. El speră ca SpaceX să poată construi aproximativ 100 de unităţi în fiecare an, pentru a avea în zece ani o flotă completă. Astfel, Starship-urile ar putea transporta în jur de 100 megatone de resurse în fiecare an între Pământ şi Marte şi în jur de 100.000 de oameni la fiecare sincronizare orbitală a planetelor, adică la fiecare doi ani, când planetele sunt în punctul cel mai apropiat.

Pentru a pune toate aceste Starship-uri în drum spre Marte, va trebui să existe un „port” orbital, unde rachetele să fie realimentate şi încărcate pentru drum. De altfel, realimentarea tot cu rachete Starship ar trebui făcută, fiind plănuite câte trei zboruri pe zi pentru fiecare vehicul în parte, pentru 1.000 de zboruri zilnice. Plecarea ar trebui realizată din spaţiu pentru că este necesar foarte mult combustibil pentru a ieşi din atomosfera Pământului, însă drumul de întoarcere ar trebui să fie mai „economic”, întrucât decolarea de pe Marte necesită mai puţin combustibil. Planul este ca o dată la 26 de luni, cele 1.000 de Starship-uri să plece pe parcursul unei luni spre Marte.

 

 

Musk spune că doreşte ca până în 2050 să pună 1 milion de oameni pe planeta Marte şi să facă drumul accesibil oricui. Preţurile ar trebui să nu fie extrem de mari, astfel încât cei care chiar îşi doresc să meargă pe Marte vor putea să facă un credit pentru a plăti pentru călătorie. De altfel, planeta Marte ar putea deschide noi oportunităţi de locuri de muncă.

Fiecare Starship ar trebui să poată fi folosit pentru 20-30 de ani, asemeni avioanelor comerciale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult