Elon Musk promite că va rezolva problema foametei în lume, dar cu o condiție

01.11.2021
Elon Musk promite că va rezolva problema foametei în lume, dar cu o condiție
Foto: Shutterstock

Elon Musk a promis că va vinde acțiuni Tesla și va rezolva problema foametei în lume, dar cu o condiție.

Miliardarul a răspuns unor îndemnuri lansate de șeful World Food Programe, agenția ONU care se ocupă cu susținerea populațiilor afectate de această mare problemă. David Beasley a scris că doar 2% din averea lui Musk, aproximativ 6 miliarde de dolari la momentul publicării mesajului, poate rezolva problema.

Șeful Tesla a răspuns provocării și a spus că va oferi banii dacă World Food Programe îi prezintă un plan detaliat în care arată cum 6 miliarde de dolari sunt suficienți pentru un asemenea obiectiv. O altă condiție pusă de Musk este ca totul să fie transparent, pentru ca publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii.

La momentul actual, omul care controlează companiile Tesla și SpaceX are o avere estimată la 413 miliarde de dolari. Unii critici susțin chiar că aceasta este cea mai mare avuție strânsă de un singur om în istorie.

Musk și alți miliardari, precum Jeff Bezos sau Richard Branson, au fost criticați pentru că s-au lansat într-o cursă pentru cucerirea spațiului în timp ce planeta este afectată de probleme uriașe, precum poluarea, lipsa apei potabile sau sărăcia.

Oamenii foarte bogați din America, cu Musk în frunte, sunt criticați și pentru faptul că se opun vehement unui proiect al administrației Biden care i-ar obliga să plătească taxe mai mari.

Potrivit organizației Embrace Relief, aproximativ 16,6% din populația planetei este subnutrită, deși producția de hrană la nivel mondial este suficientă pentru toată lumea.

CITEȘTE ȘI:

Ce criptomonede deține Elon Musk și de ce are o afinitate pentru dogecoin

Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult