Elon Musk spune că sunt şanse mari să se mute pe Marte

27.12.2018
Elon Musk spune că sunt şanse mari să se mute pe Marte

Elon Musk încearcă prin intermediul companiilor sale Tesla, SpaceX şi Boring Company să îmbunătăţească viaţa oamenilor, însă unul dintre visele sale mai vechi este să meargă pe planeta Marte. Acesta a dezvăluit într-un interviu pentru Axios că ar putea pleca de pe Pământ în viitorul apropiat şi că s-ar putea să nu se mai întoarcă. Acesta a mai vorbit în trecut despre colonizarea planetei Marte, însă abia acum a dezvăluit care ar fi şansele ca el însuşi să plece.

Se pare că ultimele realizări ale companiei SpaceX, precum recuperarea rachetelor folosite aproape de fiecare dată şi proiectul său numit Spaceship (intitulat anterior BFR sau Big Falcon Rocket), ar putea să ofere şansa oamenilor să meargă pe planeta Marte în timpul vieţii noastre. În cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, Elon Musk spune că sun 70% şanse ca el însuşi să plece în această călătorie, chiar dacă şansele să se întoarcă sunt mici, momentan plecarea de pe suprafaţa planetei fiind imposibilă.

Acesta spune că o călătorie pe planeta Marte nu este o „scăpare” de pe Pământ pentru oamenii bogaţi. În cazul unei aterizări reuşite (nu există nici măcar această garanţie), cei care sunt la bordul navei vor trebui să se lupte non-stop pentru a supravieţui. Vor trebui mai întâi să realizeze o bază de locuit, iar apoi să înfrunte pericolele unei planete fără atmosferă, unde totul este mai periculos decât pe planeta noastră.

Musk a asemănat plecarea pe Marte cu anunţurile expediţiilor lui Ernest Shackleton de la Polul Sud, care explica destul de clar celor interesaţi că există riscuri mari şi că ar putea muri pe drum sau la destinaţie. Totuşi, acesta pare să fie foarte interesat de a merge acolo, în special datorită „provocării”, ceva similar cu escaladarea muntelui Everest.

Având în vedere că Elon Musk are în prezent 47 de ani, cel mai probabil, vârsta lui înaintată în momentul în care această călătorie ar fi posibilă ar putea să îl împiedice să îşi atingă visul de a păşi pe suprafaţa planetei Marte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult