Fiica primului astronaut american va ajunge în spațiu la bordul unei rachete Blue Origin

24.11.2021
Fiica primului astronaut american va ajunge în spațiu la bordul unei rachete Blue Origin

Blue Origin a anunțat că pe data de 9 decembrie va organiza o nouă călătorie la limita spațiului cosmic folosind o rachetă New Shepard și o capsulă în care vor fi propulsați deasupra liniei Karman șase pasageri. Printre aceștia se va regăsi și Laura Shepard Churchley, fiica astronautului american Alan Shepard, primul american în spațiu și unul dintre puținii oameni care au ajuns și pe Lună. Desigur, întreaga operațiune va fi transmisă live pe internet.

Fiica lui Alan Shepard, o vedetă TV și un streamer de pe Twitch vor ajunge împreună în spațiu într-o rachetă Blue Origin

Alături de Laura Shepard Churchley, noua misiune va include și o altă personalitate publică: prezentatorul TV Michael Strahan de la emisiunea Good Morning America. Aceștia vor fi propulsați în spațiu alături de Dylan Taylor șeful companiei Voyager Space, Evan Dick, inginer și investitor, Lane Bess investitor, și pe fiica sa Cameron Bess, care este streamer pe Twitch. Cu această ocazie, vom avea și primul streamer în spațiu.

Anterior, la prima lansare, CEO-ul și fondatorul companiei, Jeff Bezos, alături de fratele său și alți doi pasageri invitați special, Wally Funk și Oliver Daemen, au fost primii care au călătorit în spațiu într-o capsulă Blue Origin. La momentul respectiv, Wally Funk a devenit cel mai bătrân astronaut, în timp ce Oliver Daemen a fost cel mai tânăr.

Recordul pentru cel mai în vârstă om în spațiu a fost apoi doborât de cea de-a doua lansare. Aceasta l-a avut la bord pe actorul William Shatner, cunoscut pentru rolul lui James T. Kirk din seria originală Star Trek din anii ’60.

Lansarea de pe 9 decembrie va avea loc la ora 10 dimineața pe fusul orar estic din SUA, adică la ora 17 a României. Transmisia live va începe cu 90 de minute mai devreme, la ora 15:30.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult