Miliardarul, mai discret, care va ajunge în spațiu înaintea lui Elon Musk și Jeff Bezos

09.06.2021
Miliardarul, mai discret, care va ajunge în spațiu înaintea lui Elon Musk și Jeff Bezos
Foto: Profimedia Images

Jeff Bezos, fondatorul companiilor Amazon și Blue Origin, va zbura în spațiu pe 20 iulie. Se pare, însă, că americanul nu va fi primul fondator de companie spațială privată care va face acest lucru.

Virgin Galactic se pregătește să îl trimită pe fondatorul ei în cosmos pe 4 iulie. Astfel, britanicul Richard Branson ar putea ajunge în spațiu înaintea unor miliardari mai proeminenți, precum Bezos și Elon Musk.

Capsula New Shepard (Foto: Blue Origin)

Compania lui Musk, SpaceX, transportă, începând din mai 2020, oameni spre și dinspre Stația Spațială Internațională. Miliardarul nu s-a aventurat, totuși, încă în spațiu. În trecut, el s-a arătat interesat să i se alăture japonezului Yusaku Maezawa în călătoria lui în jurul Lunii, programată pentru anul 2023.

Nava Crew Dragon a SpaceX (Foto: Wikipedia)

Branson l-a felicitat pe Bezos pentru intenția de a merge în spațiu, dar nu a spus că și el este aproape să facă același lucru. Virgin Galactic trebuie să obțină permisiune de la Federal Aviation Authority pentru călătoria miliardarului. Compania are voie să zboare, deocamdată, doar cu angajați.

Potrivit Parabolic Arc, Branson a decis să facă acest lucru după ce a aflat despre planurile lui Bezos.

Cursa pentru zboruri comerciale în spațiu este strânsă

Cel mai recent, nava dezvoltată de Virgin Galactic, numită VSS Unity, a zburat pe 22 mai. Aceasta este dusă la mare altitudine de un avion, iar apoi se duce la limita spațiului cu ajutorului motoarelor proprii.

VSS Unity (Foto: Profimedia Images)

Blue Origin plănuiește să trimită șase oameni dincolo de linia Karman, aflată la o altitudine de 100 km, la bordul capsulei New Shepard. Aceștia vor putea admira planeta de sus timp de 10 minute, înainte de a se întoarce la sol. Linia Karman este considerată de mulți a fi granița dintre atmosferă și spațiu.

Cei care doresc să zboare alături de Bezos, pe 20 iulie, licitează pentru un loc liber disponibil. Prețul acestuia a ajuns la 3,8 milioane de dolari. Ceilalți trei pasageri urmează să fie anunțați.

Sursa: Inverse

CITEȘTE ȘI:

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin, pleacă în spațiu alături de fratele său

Păianjenii duși în spațiu au țesut pânze eficiente, dar a fost necesar un „ingredient” neașteptat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult