Neuralink, companie fondată de Elon Musk, şi-ar fi testat deja interfaţa creier-computer pe animale

02.04.2018
Neuralink, companie fondată de Elon Musk, şi-ar fi testat deja interfaţa creier-computer pe animale

Conform unui document, compania Neuralink deţinută de Elon Musk ar fi demarat testele interfaţei creier-computer pe animale. Dispozitivele dezvoltate de către companie sunt proiectate pentru a oferi oamenilor capacităţi cerebrale avansate. Musk susţine că acestea vor ajuta oamenii să ţină pasul cu viitoarele sisteme de inteligenţă artificială.

 

Până în prezent, nu este cunoscut locul, modul sau dacă acestea au fost demarate, deoarece Neuralink refuză să comenteze aceste afirmaţii. 

Conform Mail Online, planurile companiei au fost publicate de către un angajat Neuralink. Spre deosebire de alte companii ale sale precum Tesla, SpaceX sau Hyperloop, Musk nu discută atât de des despre Neuralink.

 

 

Unele persoane suspectează că evită aceste discuţii din cauza testelor realizate pe animale care sunt necesare pentru ca dispozitivul să poată fi vândut. Tot cea ce ştim până în prezent despre această firmă provine de la declaraţiile publice şi câteva zvonuri spuse de unii angajaţi din interior.

 

Citeşte continuarea în Descoperă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult