Samsung detaliază caracteristicile viitoarelor rețele de comunicații 6G

15.07.2020
Samsung detaliază caracteristicile viitoarelor rețele de comunicații 6G

Tehnologia 5G a și-a făcut doar de puțin timp intrarea în viața consumatorilor de rând, dar Samsung și alți producători de echipamente pentru telecomunicații pregătesc deja trecerea la rețele 6G.

Anticipând inevitabila tranziție, Samsung a publicat un document oficial în care sunt acoperite diverse aspecte ale sistemului de comunicații 6G, detaliind tehnologii candidat pentru viitoarele generații de echipamente, noi tipuri de servicii, cerințe hardware, etc.

Deși comercializarea 5G este încă la stadiu de început, nu este niciodată prea devreme să înceapă pregătirea pentru 6G, de obicei durând aproximativ 10 ani de la începutul cercetării până la comercializarea unei noi generații de tehnologii pentru comunicații. Am lansat deja cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 6G, bazându-ne pe experiența și abilitatea pe care le-am acumulat din lucrul la mai multe generații de tehnologii pentru comunicații, inclusiv 5G. Pe viitor, ne-am angajat să contribuim la standardizarea 6G în colaborare cu diverse părți interesate din industrie, din mediul academic și din domeniile guvernamentale.

Noile rețele 6G vor funcționa în spectrul de frecvențe Terahertz

Astfel, documentul detaliază trei categorii de cerințe pentru serviciile de comunicații 6G, atingând aspecte care țin de performanță, arhitectură și nivelul de siguranță oferit.

Documentația conține și câteva indicii despre performanțele pregătite, viitoarele rețele 6G urmând să ofere viteze de transfer de până la 1000Gbps și latențe mai mici de 100 microsecunde. Ambele caracteristici sunt cu multe ordine de magnitudine peste nivelul rețelelor 5G. Aceste performanțe ar urma să fie obținute cu ajutorul echipamentelor de comunicații ce funcționează în spectrul terahertz (THz), folosind tehnologii avansate de antenă și gestionare a lățimii de bandă.

Potrivit documentației publicată de Samsung, etapa de cercetare va fi încheiată până în anul 2028, primele echipamente de comunicații 6G urmând să fie disponibile comercial în preajma anului 2030.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult