Studiu al Pentagonului: Rusia a dezvoltat o dronă subacvatică autonomă capabilă să transporte focoase nucleare

Studiu al Pentagonului: Rusia a dezvoltat o dronă subacvatică autonomă capabilă să transporte focoase nucleare

Un studiu secret al Pentagonului, care a ajuns în presă, arată că Rusia a dezvoltat drone subacvatice autonome capabile să transporte focoase nucleare. Potrivit documentelor, aceste vehicule au capacitatea de a transporta arme nucleare de 6.500 de ori mai puternice decât cea lansată de americani împotriva oraşului japonez Hiroshima în 1945.

Studiul a fost obţinut de jurnalişti de la Huffington Post şi arată că Rusia are în acest moment un avantaj în ceea ce priveşte armele nucleare.

Imaginea prin care drona este reprezentată în studiul Pentagonului

Primele zvonuri legate de această dronă au apărut în 2015. Proiectul este cunoscut sub numele de Status-6 Ocean Multipurpose System.

Potrivit informaţiilor, drona Status-6 are scopul de a crea un tsunami masiv, care contaminează radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportată de două noi submarine ruseşti, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) şi Project 09851 Khabarovsk, lansate la apă în 2012, respectiv 2014. Khabarovsk este un model misterios, despre care se ştie că poate transporta şase vehicule submarine „speciale”. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult