Tradiție controversată: Tribul african care le oferă femei, în dar, oaspeților

17.10.2020
Tradiție controversată: Tribul african care le oferă femei, în dar, oaspeților
Foto: Wikipedia

În regiunile Kunene și Omusati din nordul Namibiei există două triburi semi-nomadice, Ovahimba și Ovazimba, care au obiceiul să le ofere, în dar, femei vizitatorilor.

În momentul când un bărbat vizitează casa unui bărbat din trib, care este o societate patriarhală, acesta îi oferă, în semn de apreciere, oaspetelui soția pentru a-și petrece noaptea cu ea. În cazul în care este disponibilă o singură cameră, soțul doarme afara pentru a nu-i deranja pe cei doi.

Citește și: O femeie puternică! AOC joacă Among Us pentru a-i determina pe gameri să voteze

Practica este populară și între prieteni, care fac frecvent schimb de neveste.

Acest obicei se numește „Okujepisa omukazendu”.

Aceste femei nu se spală cu apă

Din păcate, femeile au o influență redusă în aceste triburi și nu se pot opune acestei practici. De aceea, cei care cer interzicerea obiceiului susțin că aceasta este o formă de viol.

Cele două triburi, care au o populație de aproximativ 86.000 de persoane, susțin că acest obicei controversat întărește prieteniile și face parte din tradiția lor.

Acesta nu este singura tradiție ciudată din aceste triburi. Femeile nu se spală. Ele se dezinfectează făcând „băi de fum” și folosind rășini aromatice care se aplică direct pe piele.

CITEȘTE ȘI:

Un expert în triburi amazoniene a fost ucis cu o săgeată de grupul pe care îl proteja

Huni Kuĩn, un joc video dezvoltat cu ajutorul membrilor unui trib indigen din Brazilia [VIDEO]

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult