Un expert în triburi amazoniene a fost ucis cu o săgeată de grupul pe care îl proteja

14.09.2020
Un expert în triburi amazoniene a fost ucis cu o săgeată de grupul pe care îl proteja
Foto: Wikipedia

Un angajat al guvernului brazilian, expert în triburi amazoniene, a fost ucis cu o săgeată de membrii unui grup indigen pe care încerca să îl protejeze.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută în rezervația Uru Eu Wau Wau din apropiere de granița cu Bolivia, transmite The Guardian. „A strigat și și-a extras săgeata din piept, apoi a alergat 50 de metri și s-a prăbușit, fără viață”, a declarat polițistul care s-a alăturat expediției care a recuperat trupul neînsuflețit. Săgeata l-a lovit pe bărbat în apropiere de inimă.

Rieli Franciscato, în vârstă de 56 de ani, lucra pentru Kanindé, o organizație non-profit pe care a cofondat-o în anii 1980, și pentru agenția guvernamentală Funai, care se ocupă de problemele triburilor amazoniene.

Potrivit Kanindé, tribul care l-a ucis pe Franciscato cu o săgeată nu poate face diferența între prieteni și dușmani. Acești oameni sunt tot mai stresați, pe măsură ce modul lor de viață este amenințat de braconieri, companiile miniere sau firmele care taie copaci.

Citește și: Anul în care urșii polari nu vor mai exista dacă nu este redusă semnificativ poluarea

Președintele actual al Braziliei, Jair Bolsonaro, vrea să reducă dimensiunile rezervațiilor din Amazon și să dezvolte industria în regiune. „Suntem năuciți de atâtea victime în această Brazilie care nu mai respectă drepturile oamenilor indigeni”, a declarat Ivaneide Cardozo, cofondatoare a Kanindé și prietenă a lui Franciscato.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult