Acer Iconia W700 – tabletă şi PC all-in-one cu sistem Windows 8

06.06.2012
Acer Iconia W700 - tabletă şi PC all-in-one cu sistem Windows 8

Acer Iconia W700 este o tabletă cu ecran Full HD de 11.6 inch, ce rulează versiunea x86 a sistemului de operare Windows 8.

Acer Iconia W700 - tabletă şi PC all-in-one cu sistem Windows 8

Chiar dacă Acer nu a detaliat specificaţiile exacte, aflăm totuşi că avem de-a face cu o configuraţie bazată pe Ivy Bridge – noua platformă Intel cu procesoare Core i5/i7 pe 22 nm. Cel puţin din punct de vedere al performanţelor, Iconia W700 cade în aceiaşi categorie cu gama sistemelor Ultrabook, fiind mai mult decât capabilă să ruleze aplicaţii create pentru PC-uri cu sistem Windows 8.

Acer a decis să valorifice într-un mod inedit acest potenţial, livrând tableta împreună cu un accesoriu ce permite convertirea în PC All-In-One. Sistemul permite aşezarea ecranului pe orizontală sau verticală, cu o înclinaţie de până la 70°.

Acer Iconia W700 - vedere spate

Tableta pune la dispoziţie un port Thunderbolt pentru conectarea accesoriilor compatibile cu acest standard, un port USB 3.0, ieşire microHDMI, clapetă pentru volumul sonor, buton Power şi o ieşire pentru căşti. Conectarea la staţia de andocare ridică numărul de conectori USB 3.0 la 3, permiţând ataşarea unui set de tastatură şi mouse achiziţionate separat, precum şi alte periferice de care avem nevoie.

Dacă preferăm să interacţionăm cu tableta exclusiv prin interfaţa touch, putem reduce înclinaţia ecranului până la un unghi de 20°, navigând apoi fără să ne obosim mâinile susţinând greutatea tabletei.

Acer Iconia W700

Ecranul cu format wide şi rezoluţie 1920×1080 pixeli oferă interfaţă multitouch capacitivă (maxim 10 puncte de contact) şi este asista de un singur buton Home, ce poartă logoul Windows. Sub ecran avem un set de difuzoare stereo compatibile Dolby Home Theater, iar pe spatele carcasei găsim o cameră foto cu rezoluţie 5 MP, asistată de un microfon încorporat în carcasa de aluminiu a tabletei.

Tableta Acer Iconia W700 promite aproximativ 8 ore de mobilitate pentru fiecare încărcare a bateriei. În funcţie de nivelul configuraţiei alese, preţul de achiziţie variază între 799 şi 999 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult