Apple ar putea lansa noi iPad-uri din gama Pro săptămâna viitoare

14.03.2017
Apple ar putea lansa noi iPad-uri din gama Pro săptămâna viitoare

Samsung a ales să prezinte în cadrul Mobile World Congress noua sa tabletă cu Android Galaxy Tab S3, care doreşte să ofere o alternativă la iPad Pro-ul de la Apple. Se pare însă că Apple are deja un răspuns la acest model, despre care am tot auzit zvonuri în ultimele câteva luni, iar lansarea noii tablete pare să fie iminentă. Noile informaţii neoficiale despre aceasta sugerează că lansarea este programată pentru săptămâna viitoare, însă momentan nu a fost confirmat un eveniment dedicat anunţului.

MacRumors, o sursă reputabilă de informaţii despre dedesubturile companiei Apple, susţine că a primit informaţii de la o sursă familiarizată cu liniile de aprovizionare de componente pentru asamblarea tabletelor, care susţine că înainte de finalul lunii, noua linie de dispozitive iPad Pro va ajunge pe rafturile magazinelor.

Se pare că Apple pregăteşte lansarea a trei noi modele de tablete high-end, în toate cele trei mărimi deja exsitente. Odată cu reîmprospătarea hardware-ului intern, cu un nou chipset performant, mai multă memorie RAM şi probabil un display îmbunătăţit, sunt aşteptate şi noi linii de design, însă nu acesta va fi momentul în care modelul „mediu” de 9,7 face trecerea la 10,5”, cum se aude de ceva vreme. Acel model ar putea fi programat pentru o lansare în toamnă, după apariţia noilor modele de iPhone. Toate modelele Pro vor fi compatibile cu Apple Pencil şi cu accesoriile care se conectează pe Smart Connector.

Desigur, toate acestea sunt doar zvonuri care momentan nu pot fi verificate, însă având în vedere faptul că lansarea ar putea fi iminentă, vom afla săptămâna viitoare dacă într-adevăr sursele celor de la MacRumors au informaţii valide sau nu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video