Apple experimentează cu ecrane mai mari pentru iPhone şi iPad

Apple experimentează cu ecrane mai mari pentru iPhone şi iPad

Atunci când vine vorba de dimensiunea ecranelor tabletelor sau telefoanelor sale, compania Apple este recunoscută pentru atitudinea precaută şi conservatoare. Telefonul iPhone a folosit timp de cinci generaţii dimensiunea de 3,5”, acesta făcând saltul la 4” abia anul trecut, iar tableta iPad, care a folosit ecranul de 9,7” de la lansare până acum, a primit o versiune mai mică cu ecran de 7,9” abia când presiunea pieţei a devenit prea mare. Aceste lucruri s-ar putea însă schimba pe viitor.

Conform Wall Street Journal, Apple a experimentat în ultimele luni cu noi dimensiuni pentru ecranele viitoarelor telefoane iPhone, confirmând astfel o serie de zvonuri anterioare. Diferitele zvonuri anterioare au afirmat că încercările Apple au mers până la dimensiunea de 5,7”, precum şi alte dimensiuni intermediare între aceasta şi actuala dimensiune de 4”.

Mai interesantă este confirmarea unui unic zvon anterior, conform căruia şi tableta iPad ar putea primi o versiune mai mare. Conform acestor zvonuri, Apple testează cu o tableta iPad cu ecran de 12,9”, aceasta urmând să ofere un spaţiu mai mare celor care folosesc manualele în format electronic, un punct de interes pentru Apple începând cu actualizarea platformei iTunes U, şi celor care folosesc tableta ca alternativă la laptop dar doresc totuşi un ecran mai mare. Sursele afirmă că această tabletă ar urma să se numească iPad Maxi şi sa fie lansată undeva în prima parte a anului viitor.

Doar pentru că Apple experimentează cu noi modele de iPhone şi iPad care folosesc ecrane cu dimensiuni mai mari, nu înseamnă că acestea vor deveni realitate prea curând, acestea putând sfârşi la fel de bine la coşul de gunoi. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News