Apple pregătește iPad Pro cu ecran mini-LED și AirTags pentru lansare în luna martie

14.02.2021
Apple pregătește iPad Pro cu ecran mini-LED și AirTags pentru lansare în luna martie

Luna martie a devenit o perioadă potrivită pentru lansarea de produse secundare pentru Apple. În această perioadă am văzut anul trecut lansări pentru dispozitive precum iPad Pro 2020, iPhone SE și chiar MacBook-ul de 13” cu tastatură actualizată, iar anul acesta vom avea parte de anunțuri similare, conform noilor zvonuri. Un nou iPad Pro ar putea debuta în doar câteva săptămâni, alături de mult așteptatele AirTags, brelocuri inteligente.

iPad Pro va primi un upgrade intern, design-ul exterior fiind neschimbat

Lansarea unor tablete noi nu ar fi un eveniment foarte important în mod normal, însă pandemia de COVID-19 a adus înapoi în prim-plan aceste dispozitive. Cei care își doresc tablete foarte performante nu au foarte multe opțiuni pe piață, însă Apple continuă să îmbunătățească modelele iPad Pro, acestea devenind un soi de platformă de test pentru noi tehnologii.

Anii trecuți, iPad Pro au fost primele modele echipate cu cipuri Apple foarte puternice, comparabile în performanță cu cele de pe laptop-uri. Astfel, Apple a putut testa procesoare Apple Silicon înainte ca acestea să ajungă pe laptop-urile MacBook Air și MacBook Pro cu M1. Apoi, anul trecut, Apple a integrat pentru prima dată un senzor LiDAR pe iPad Pro, iar câteva luni mai târziu, această tehnologie ajungea și pe iPhone 12 Pro.

Se pare că următoarea tehnologie care va debuta pe iPad Pro, înainte ca aceasta să ajungă pe laptop-urile MacBook este mini-LED. Noile modele de iPad Pro 2021 vor arăta identic la exterior față de generația 2020, dar vor integra noile ecrane, care ar trebui să asigure o performanță mai apropiată de contrastul și nivelul de negru de pe OLED-uri, fără dezavantajele asociate cu această tehnologie, precum riscul de burn-in.  Desigur, pentru că vor folosi chipset-uri Apple de generație mai nouă, noile tablete iPad Pro vor fi vândute și în variantă cu modem 5G.

AirTags, în schimb, vor fi produse destul de „banale”. Acestea vor avea un design rotunjit, conform informațiilor disponibile, în timp ce vor funcționa prin intermediul aplicației Find My pentru a găsi obiectele de care sunt atașate. Și Samsung a lansat de curând produsele SmartTag, care folosesc Bluetooth pentru a poziționa pe hartă diverse obiecte. Ba chiar Samsung oferă și o versiune SmartTag+, cu tehnologie Ultra-Wide Band (UWB), care permite poziționare direcțională pe dispozitivele compatibile. Se zvonește că Apple va oferi de asemenea acestă funcționalitate.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult