Archos anunţă 80 Xenon, o tabletă Android accesibilă cu ecran de 8″ şi conectivitate 3G

Archos anunţă 80 Xenon, o tabletă Android accesibilă cu ecran de 8

Archos, producătorul francez de telefoane şi tablete Android cu preţuri accesibile şi dotări rezonabile, a anunţat lansarea unui nou produs din seria Elements: 80 Xenon. Aceasta este o tabletă Android 4.1 cu ecran de 8” şi modem 3G care încearcă, în mod evident, să fie o replică cu preţ redus pentru iPad Mini.

Tableta 80 Xenon oferă un ecran IPS cu diagonală de 8” şi rezoluţie de 1024 x 768 pixeli. Platforma hardware este un procesor Qualcomm nedezvăluit, după succintele informaţii prezentate pe site-ul producătorului aceasta fiind, cel mai probabil, un model MSM8225Q, care oferă un nucleu quad-core ARM Cortex-A5 tactat la 1,2 GHz şi un nucleu grafic Adreno 203.

Lista de specificaţii este completată de o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB, stocare internă de 4 GB care poate fi extinsă cu un card SDXC, GPS, interfaţă Wi-Fi şi două camere foto, una principală de 2 MP şi una frontală cu senzor nespecificat. Tableta are dimensiuni de 213 x 155 x 11.3 mm, capacitatea bateriei nefiind dezvăluită.

Tableta va fi disponibilă pe piaţa europeană începând din iunie la un preţ de 169 de euro, interesant fiind faptul că Archos a reuşit să implementeze şi un modem 2G/3G pentru o conectivitate extinsă mai greu de găsit în acest segment de piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News