Archos FamilyPad – tabletă gigant la un preţ mic

21.11.2012
Archos FamilyPad - tabletă gigant la un preţ mic

Archos FamilyPad promite să fie o tabletă cât pentru toată familia, relativ ieftină şi echipată cu un ecran spaţios de 13.3 inch.

Archos FamilyPad 13.3 inch

Gândit ca un gadget care să poată fi utilizat în comun de mai mulţi membri ai familiei în acelaşi timp, Archos FamilyPad dispune de interfaţă multitouch capacitivă cu 10 puncte de contact prin care cei mici pot desena şi interacţiona cu jocuri Android, redate pe suprafaţa unui ecran cu diagonală 34 cm.

Chiar dacă este mare cât un caiet de desen, Archos FamilyPad este totuşi o tabletă de buget, iar asta se vede când ne uităm asupra specificaţiilor. Ecranul cu matrice TN suportă rezoluţie HD 1280×800 pixeli şi are o densitate de numai 113 PPI, inferioară chiar şi unei tablete iPad din prima generaţie. Dacă imaginile afişate sunt la o claritate modestă, celaşi cuvânt poate caracteriza şi performanţele chipset-ului din familia Allwiner A10, înzestrat cu un singur nucleu Cortex-A8 la 1 GHz şi GPU Mali 400.

Memoria RAM instalată totalizează 1 GB iar pentru spaţiu de stocare avem 8 GB memorie flash şi slot microSD, în care putem insera card-uri de memorie de până la 32 GB. Accesul la internet este asigurat prin conexiune WiFi-N, iar pentru apeluri video avem la dispoziţie două camere foto de câte 2MP, montate pe spatele tabletei şi deasupra ecranului. Cei care doresc să vizioneze colecţia de filmuleţe YouTube sau secvenţe video din memoria tabletei împreună cu toată familia au la dispoziţie o ieşire mini HDMI ce permite conectarea unui televizor LCD. Lista dotărilor mai cuprinde un set de difuzoare stereo, microfon şi senzor pentru auto-rotaţia ecranului.

Cântărind aproape 1.3 Kg, Archos FamilyPad nu este chiar o tabletă de luat în călătorii, aşa că pentru reducerea costurilor producătorul a decis să renunţe la receptorul GPS şi suportul pentru conexiune Bluetooth, deşi cea din urmă s-ar fi putut dovedi utilă pentru transferuri de fişiere şi conectarea diverselor accesorii compatibile cu acest protocol de comunicaţie

Acumulatorul instalat promite o autonomie destul de bună pentru mărimea ecranlui, ce poate atinge 8 – 10 ore, în funcţie de activitatea desfăşurată şi tipul de conţinut redat.

Cei care doresc o tabletă cu ecran cât mai mare şi nu pun neapărat accentul pe atingerea unor performanţe stelare, vor putea achiziţiona tableta Archos FamilyPad la un preţ de aproximativ 299 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult