ASUS a anunţat VivoTab Note 8, o tabletă Windows cu ecran de 8″ şi digitizor Wacom

07.01.2014
ASUS a anunţat VivoTab Note 8, o tabletă Windows cu ecran de 8

Tableta VivoTab Note 8 de la ASUS este un produs de a cărei existenţă am aflat încă din a două jumătate a lunii decembrie, sursa fiind chiar site-ul producătorului, unde au fost publicate din greşeală cele mai multe dintre specificaţiile viitorului produs. Prima tabletă Windows cu ecran de 8” de la ASUS a devenit oficială astăzi, aceasta fiind lansată în cadrul CES 2014.

VivoTab Note 8 va fi prima tabletă Windows cu diagonală de 8” din portofoliul ASUS, compania urmând astfel exemplul celor de la Toshiba, Lenovo, Acer sau Dell. Aceste modele au putut fi fabricate din momentul în care Microsoft a modificat lista de specificaţii care trebuie respectată pentru a primi certificarea Windows 8, producătorii încercând să ofere astfel o alternativă la tabletele mai mici şi mai uşoare motorizate de iOS sau Android.

Noua tabletă ASUS este bazată pe un procesor Intel Atom Z3470, un model din noua generaţie Bay Trail care oferă patru nuclee Silvermont tactate la 1,86 GHz. Configuraţia hardware include 2 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB de memorie internă, slot MicroSD, cameră foto principală de 5 Mp si cameră frontală HD. Bateria are o capacitate de 15,5 Wh, aceasta promiţând o autonomie de 8 ore.

La fel ca cele mai multe tablete Windows cu ecran de 8”, şi VivoTab Note 8 oferă un ecran cu rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi panou IPS. Spre deosebire de alte modele, ecranul include însă un digitizor de la Wacom care oferă o sensibilitate ridicată capabilă să sesizeze 1000 de niveluri de presiune. Tableta are dimensiuni de 22,1 x 13,46 x 1,1 cm şi o greutate de 380 grame.

ASUS VivoTab Note 8 foloseşte sistemul de operare Windows 8.1 şi oferă şi suita de aplicaţii Microsoft Office Home and Student. Aceasta va fi disponibilă începând cu sfârşitul acestui trimestru la preţuri de 399 de dolari (în cazul modelului cu 32 Gb de memorie internă) sau 449 de dolari (în cazul celui cu 64 GB de stocare internă).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News