Asus spune nu produselor cu Windows RT

12.08.2013
Asus spune nu produselor cu Windows RT

Windows RT s-a dovedit a fi o adevărată povară pentru dispozitivele care l-au folosit, lipsa compatibilităţii cu aplicaţii x86 pentru PC şi oferta săracă de aplicaţii native determinând majoritatea utilizatorilor să evite orice contact cu produse purtând logoul Windows RT, alegând în schimb soluţii mai atractive bazate pe Android sau iOS.

Asus spune nu produselor cu Windows RT

Cum era de aşteptat, găurile lăsate în bugetele producătorilor hardware au acum un efect de bumerang împotriva Microsoft. În ciuda eforturilor depuse pentru promovarea platformei Windows RT drept alternativă credibilă pentru Android, compania este pusă acum în situaţia de a fi practic exclusă de pe piaţă, prin refuzul producătorilor OEM de a mai livra dispozitive cu Windows RT.

Intrând pe lista tot mai largă a producătorilor răzvrătiţi împotriva greşelilor Microsoft, Asus tocmai a anunţat încetarea oricăror planuri pentru lansarea de produse cu Windows RT în viitorul apropiat. În justificarea deciziei luate, oficialii companiei au dorit sa-şi exprime opinia – împărtăşită şi de alţi producători – că platforma Windows RT nu a fost un succes pentru industrie.

Astfel, singurele produse cu Windows RT aşteptate în perioada următoare rămân noua versiune a tabletei Surface RT de la Microsoft şi câteva produse Lenovo.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult