Cum arată prima tabletă cu sistem Chrome OS, alternativă Microsoft Surface şi Apple iPad

08.10.2018
Cum arată prima tabletă cu sistem Chrome OS, alternativă Microsoft Surface şi Apple iPad

Încă neanunţată oficial, Pixel Slate este răspunsul Google pentru gama de produse Microsoft Surface şi Apple iPad, o tabletă cu tastatură detaşabilă bazată pe Chrome OS.

Aşteptată pentru prezentare în cadrul evenimentului de lansare Pixel 3 pregătit pentru data de 9 octombrie, Pixel Slate rulează o versiune de Chrome OS cu interfaţă diferită faţă de ce întâlnim la portabilele Chromebook.

Livrată într-o carcasă foarte subţire, tableta pune la dispoziţie un ecran cu rată de aspect 3:2 şi difuzoare strereo. Configuraţia include camere foto la partea din spate şi deasupra ecranului.

Pe carcasă mai poate fi observat un conector USB-C şi sistemul de prindere magnetic pentru fixarea tastaturii. Tableta foloseşte conectori auriţi pentru comunicarea cu tastatura, eliminând astfel nevoia pentru includerea unui acumulator separat şi modul bluetooth în corpul tastaturii.

Din lipsă de spaţiu pe rama laterală, conectorul jack 3.55 pentru căşti nu a mai fost inclus, iar senzorul de amprente pare a fi integrat cu tasta Power.

Tastatura cu rol de husă pentru transport include un touchpad cu suprafaţă generoasă şi taste iluminate, de formă rotundă.

Deşi face parte din pachetul cu accesorii standard, nu este clar dacă stylus-ul are prevăzut un compartiment dedicat pentru transport.

Pentru mai multe informaţii şi lista completă cu specificaţii rămâne doar să aşteptăm evenimentul oficial de lansare, programat să înceapă în mai puţin de 24 ore.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult