Fuhu a anunţat tabletele nabi Big Tab cu display de 20 şi 24″

20.08.2014
Fuhu a anunţat tabletele nabi Big Tab cu display de 20 şi 24

Fuhu, compania care produce dispozitive orientate către copii, a anunţat două tablete gigant: nabi Big Tab HD 20 şi nabi Big Tab HD 24. Acestea sunt cele mai mari tablete lansate până în prezent şi sunt destinate familiilor. Acestea pot rula jocuri şi aplicaţii educative pentru copii, cât şi aplicaţii de entertainment şi productivitate pentru părinţi.

Cifrele din numele fiecărui dispozitiv dezvăluie diagonala display-ului. Astfel, avem de a face cu tablete cu display-uri de 20” şi 24”, cu rezoluţie Full HD, însă cu harwdare-ul obişnuit din dispozitivele portabile. Procesorul integrat în noile dispozitive FUHU este Nvidia Tegra 4, iar sistemul de operare folosit este Android 4.4.4. Peste interfaţa de Android a fost aplicat skin-ul Fuhu Blue Morpho, care oferă butoane mari şi colorate, destinate copiilor.

Există astfel două moduri de funcţionare: unul pentru părinţi, care oferă interfaţa standard de Android şi care include toate aplicaţiile pe care le cunoaştem din sistemul de operare Google, cât şi „nabi mode”, care oferă acces la zona pentru copii. Aici se găsesc toate aplicaţiile educative precum Big Canvas, Wings Learning System, Chore List şi multe altele.

Sistemul educativ Wings include 17.000 de lecţii şi 300.000 de întrebări pentru copii, cu subiecte extrase din materiile şcolare (matematică, citire, scriere, etc.) şi este orientat către copii de până la 12 ani. La capitolul jocuri nu avem de a face cu titluri precum Angry Birds, ci cu jocuri mai cerebrale, precum Şah, Dame şi diverse jocuri de societate. Fuhu a inclus şi o colecţie de clipuri video şi episoade din desene realizate de Disney, Cartoon Network şi Cookie Jar Entertainment, cât şi o selecţie de 35 de cărţi interactive.

Toate aplicaţiile educative folosesc şi un soi de monedă virtuală, pe care copiii o primesc drept recompensă pentru performanţele obţinute. Aceste monede pot fi folosite pentru a „cumpăra” acces la noi cărţi, filme şi aplicaţii, iar accesul la conţinut este controlat de părinţi. Odată cu tabletele nabi Big Tab HD 20 şi 24, compania a lansat şi un SDK pentru dezvoltatori pentru a realiza noi aplicaţii care integrează sistemul de recompense.

Tabletele educative pentru acasă de la Fuhu vor debuta în această toamnă în Statele Unite la preţuri nu foarte mari. Varianta de 20” va costa 449 de dolari, iar cea de 24” va costa 549 de dolari. Deşi mărimea display-urilor ar trebui să sugereze încă de la bun început că aceste tablete nu sunt portabile, Fuhu atenţionează posibilii clienţi că vor fi nevoiţi să ţină aceste dispozitive în priză mai tot timpul, întrucât acestea pot funcţiona pe baterie doar 30 de minute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult