HTC va lansa o tabletă nouă bazată pe Nexus 9, afirmă zvonurile

11.12.2014
HTC va lansa o tabletă nouă bazată pe Nexus 9, afirmă zvonurile

După eşecurile înregistrate cu modelele Flyer şi Jetstream, compania HTC nu s-a mai încumetat să se avânte pe piaţa tabletelor timp de trei ani. Taiwanezii au devenit însă partenerii Google şi au fabricat modelul Nexus 9, iar această tabletă se pare că va fi urmată de un produs dezvoltat integral în nume propriu.

Informaţia a sosit prin intermediul sursei Upleaks, tabelul publicat incluzând şi alte produse noi. Pe lângă viitorul terminal Hima, două versiuni speciale ale acestuia numite Hima Ace şi Hima Ultra sau a unei noi versiuni a camerei de acţiune Re Camera, lista publicată de Upleaks include şi două referinţe la o viitoare tabletă HTC. Aceasta nu are în acest moment decât un nume de cod, însă informaţiile din tabel ne spun că va fi oferită atât în versiune Wi-Fi cât şi LTE, că va fi bazată pe actualul model Nexus 9 şi că va folosi o versiune particularizată de Android.

Informaţia nu este chiar o noutate absolută, directorul financiar al companiei HTC afirmând încă de acum o lună că HTC va intra din nou pe piaţa tabletelor. Conform informaţiilor publicate la acea vreme de către Focus Taiwan, directorul financiar Chang Chia-lin a afirmat că HTC va lansa o tabletă în cursul anului viitor. Oficialul HTC a afirmat că piaţa tabletelor ieftine nu este profitabilă şi că viitorul produs HTC va ataca segmentul superior al pieţei, ceea ce, judecând acum după preţul cerut de Google pentru Nexus 9, nu este deloc o surpriză. Anterior, managerul Peter Chou a afirmat şi el că HTC va reveni cu o tableta „frumoasă şi devastatoare”, însă nu ştim dacă remarca din 2013 se referea la Nexus 9 sau la viitorul produs din tabelul publicat de către Upleaks.

Din păcate, informaţiile publicate de Upleaks nu includ nici un fel de detalii suplimentare, însă acestea vor ieşi probabil la iveală în lunile următoare pe măsură ce se va apropia data lansării.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News