iPad 10 dezasamblat: iFixit confirmă că este doar un iPad Air 4 modificat. VIDEO

03.12.2022

iPad 10 a adus îmbunătățiri mult-așteptate pentru modelul de bază al seriei de tablete de la Apple, însă a venit și cu o serie de limitări ciudate, dar și cu un preț mai mare decât în trecut. iFixit a desfăcut noua tabletă pentru a vedea cât de ușor poate fi reparată în comparație cu modelele mai vechi și a găsit la interior o serie de lucruri destul de interesante, dar nu obligatoriu avantajoase pentru clienți.

iPad 10 nu este foarte ușor de reparat

Spre diferență de iPad Air 4, modelul care stă la baza acestei tablete, iPad 10 are un ecran nelaminat, ceea ce înseamnă că sticla care acoperă display-ul este separată. Acest lucru ajută în reparații, putând înlocui doar sticla în cazul unui accident care nu a spart și ecranul. Din păcate însă, Apple nu oferă încă componente pentru iPad în programul său de reparații, ci doar pentru iPhone și Mac.

Apoi, placa de bază este lipită de carcasă, iar port-ul USB nu poate fi înlocuit. Asta pentru că panglica pe care este atașat este permanent atașată de placa de bază. Sunt necesare lipituri pentru a schimba această componentă, în cazul în care o găsești pe undeva pentru a o schimba. De asemenea, bateria nu poate fi înlocuită decât după ce este scoasă placa de bază. Măcar Apple a păstrat lipiciul ușor de dezlipit care stă la baza bateriei, pentru o operațiune mai sigură.

Dezasamblarea iPad 10 dezvăluie și alte detalii interesante. De exemplu, design-ul interior al tabletei este aproape identic cu cel al iPad Air 4. Apoi, camera frontală, poziționată pentru prima dată pe format „landscape” pe un iPad, într-adevăr blochează montarea suportului de încărcare magnetic pentru Apple Pencil 2, forțând astfel compatibilitatea cu prima generație, cu mufă Lightning. Problema este că este necesar un adaptor USB-C – Lightning pentru conectare și încărcarea acestui accesoriu.

Cert este că iPad 10 nu este foarte ușor de reparat, iar în lipsa unor componente originale, este aproape imposibil de reparat acasă și nu la un service autorizat Apple.

sursa: iFixit

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult