iPad Maxi – tableta Apple cu ecran de 12.9 inch ce va concura sistemele ultrabook

iPad Maxi - tableta Apple cu ecran de 12.9 inch ce va concura sistemele ultrabook

După iPad 5 şi o nouă versiune a tabletei iPad Mini, Apple ar putea lansa la începutul anului viitor şi o variantă gigant a tabletei iPad, botezată iPad Maxi.

Apple ar putea lansa o tabletă cu ecran de 12.9 inch, numită iPad Maxi

Potrivit informaţiilor circulate de o publicaţie coreeană numită ETNews, Apple pregăteşte extinderea ofertei de tablete iPad cu un model echipat cu ecran de 12.9 inch, pe care CEO-ul Tim Cook îl va anunţa la începutul anului viitor sub numele iPad Maxi. Aparent, Apple negociază deja cu mai mulţi furnizori coreeni pentru plasarea comenzilor de ecrane şi subansamble ce vor intra în componenţa tabletei.

Cu noua tabletă iPad Maxi, Apple va încerca să atragă în special utilizatorii de laptopuri şi sisteme ultrabook cu ecran de 13 inch, oferindu-le o alternativă cu portabilitate mai bună şi autonomie superioară a bateriei. Suplimentar, ecranul de 12.9 inch cu rezoluţie înaltă promite să îmbunătăţească productivitatea în aplicaţii care implică lucrul cu documente text, grafice sau imagini. iPad Maxi şi-ar putea găsi o utilitate şi în şcoli, pentru prezentări sau ca înlocuitor pentru manualele clasice în format tipărit. Pentru asta, Apple colaborează deja cu furnizorii de ecrane în speranţa dezvoltării unor tehnologii care să îmbunătăţească lizibilitatea în mediul bine iluminat al sălilor de curs, reducând reflexiile obiectelor din jur pe suprafaţa ecranului.

Pe lângă sistemul iOS 7, lista noutăţilor pregătite pentru tableta iPad Maxi ar mai putea cuprinde şi o interfaţă adaptată pentru cărţile în format digital.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video