Apple ar putea lansa iPad 5 în această toamnă, dar ce aduce nou?

Apple ar putea lansa iPad 5 în această toamnă, dar ce aduce nou?

Cea de-a cincea generaţie a tabletei iPad va intra în producţie până în luna iulie, urmând să ia drumul magazinelor chiar de la începutul toamnei. Dar cu ce diferă iPad 5 de tabletele iPad 4th gen?

Apple ar putea lansa iPad 5 în această toamnă, dar ce aduce nou?

Din puţinele informaţii cunoscute deja, aflăm că iPad 5 nu va renunţa la ecranul de 9.7 inch, cu rezoluţie 2048×1536 pixeli. Totuşi, acesta va fi realizat pe un substrat din sticlă mai subţire decât predecesorul său (0.2mm faţă de 0.25 mm la iPad 4). Noul ecran va dispune şi de o variantă îmbunătăţită a sursei de lumină LED (backlight), capabilă să atingă luminozitatea dorită la un consum de energie mai mic.

O altă schimbare va fi adusă ramei ce înconjoară ecranul. Mai îngustă pe lungime, noua ramă în stil iPad Mini va reduce din dimensiunile aparente ale tabletei şi greutatea finală. Mulţumită ecranului îmbunătăţit şi noua formă a carcasei, iPad 5 va cântări cu 25-33% mai puţin decât predecesorul său, fapt ce se va simţi din plin la manevrarea tabletei.

iPad 5 nu este singura tabletă Apple programată pentru lansare în această toamă, compania din Cupertino având în plan cel puţin o variantă iPad Mini cu ecran Retina Display şi posibil un model iPad Mini de buget, care să concureze împotriva tabletelor cu Android din gama inferioară de preţuri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult