iPad Mini de 7″ este aşteptat în luna octombrie

iPad Mini de 7

La finalul anului trecut au apărut primele zvonuri legate de un iPad mai mic. Ele erau legate şi de un iPhone cu ecran de 4”. Revenind la tabletă, se vorbea despre un ecran de 7.35” pentru iPad, transformând terminalul popular într-unul şi mai portabil. Zvonurile au revenit în luna aprilie, când a fost vehiculată dimensiunea de 7,85”. Ea tocmai a fost confirmată de informaţii apărute astăzi. Se pare că un viitor iPad Mini va fi lansat în luna octombrie, folosind panouri de tip IGZO construite de Sharp.

Un iPad Mini cu ecran de 7.85" este aşteptat în toamnă

Producătorul japonez poate construi panouri IGZO (indiu galiu zinc oxid) cu densităţi de până la 330 ppi. Asta înseamnă că tehnologia Retina Display va fi prezentă şi pe un iPad mai mic. Întrebarea care se pune este de ce Apple a întârziat lansarea acestui produs. De-a lungul timpului, compania din Cupertino a fost prima care a introdus produse destinate în primul rând consumului de conţinut plătit. iPad-ul este cel mai bun exemplu în acest sens. Anul trecut, Amazon a lansat Kindle Fire, o tabletă de 7”, numai bună pentru citirea cărţilor bibliotecii virtuale. Luna acesta, Google a scos pe piaţă cu ajutorul celor de la Asus tableta Nexus 7. Cu un preţ foarte redus, scopul ei este consumul de conţinut digital plătit de pe Google Play.

Se presupune că un viitor iPad cu ecran de 7.85” va intra pe piaţă în luna octombrie, cu un preţ de bază de 299 $. El ar costa mai mult decât Kindle Fire sau Nexus 7, dar să nu uităm că pe spatele său se găseşte o siglă cu un măr. Clienţii Apple sunt obişnuiţi să plătească mai mult. Producătorul din Cupertino a înţeles că diagonala de 7” face tableta mult mai portabilă şi mai uşor de folosit pentru citit. Pe de altă parte, ea va face casă bună cu un iPhone 5 şi un MacBook Air în geanta unui fanboy.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult